fredag 26 april 2013

Vår i VH

Nu är det äntligen vår! ropar husse och matte. Kom med oss ut!

Men syster och jag vill inte gå ut för det, det är ganska läskigt utomhus. Dessutom är det varmare och skönare inomhus där man dessutom känner till sina domäner väl.

Det är rätt förnöjsamt att sitta och kackla på fåglar inomhus. Matte har lovat oss en rastgård och ett litet katthus på tomten, men inte förrän vi vågar oss ut "på riktigt".



Är vi knasiga? Jag antar att ni läsare tycker det.

Mat, sand, leksaker och gräs finns ju inomhus.  Ibland öppnar matte fönster och dörrar så vi får frisk luft. Vad mer behöver vi?

Men matte ger sig inte i första taget.
Just nu är det väldigt mysigt i arbetsrummet för där står en gästsäng igen. Det är mattes mamma som är på besök.
Men sängen är såklart ditställd för vår skull.
Mattes mammas resväska som kom med mamman igår visade sig också vara en bekväm liggplats. Väldigt praktisk med varsitt fack för syster och bror.

torsdag 18 april 2013

Videoklipp

Nu var det ett tag sedan ni fick se oss "in action". Sådana där plastband som kommer runt paket som tvåbeningarna hämtar på ICA, de är roliga att leka med tycker vi! Vi tuggar på dem, men de går inte sönder och äts upp för er som eventuellt förfasas över att vi får leka med dem. (Dessutom påtalar matte att vi bara får leka med sådant under hennes uppsikt.)

Matte framför sin ursäkt för skakig och ibland något ofokuserad kamerahantering då det är svårt att både leka och filma samtidigt.

Du kan se och höra filmen (länk till Youtube) HÄR

Musik: Radiohead - Fake plastic trees 

lördag 13 april 2013

Tips från coacherna


Så här skeptisk ser jag Zoe ut när snabeldraken kommer fram. En tvåbenings lediga dag verkar innebära att monstret kommer fram och det tycker jag inte om!

Komma här och störa!

Min bror Tyzon bryr sig inte så mycket, han måste vara döv...

I och med mitt (Zoes) synbara ogillande brukar matte begränsa snabeldrakens framfart till några rum i taget. Det är bra, för då kan jag hinna förflytta mig till ett drakfritt rum under tiden.
Ibland går den ena tvåbeningen upp före den andra. Vi får mat i samband med att de kliver upp på morgonen. Likadant när de kommer hem. Är vi tillräckligt uppfordrande i våra klagomål om att det saknas mat kanske vi får mat dubbelt så många gånger? Det fungerar då de tvåbenta har väldigt liten koll på vad den ena har gjort och vad den andra ska göra.

Nu mer så går husse oftast upp före matte på morgonen i och med att matte studerar och bara arbetar deltid, läs: därmed tar "sovmorgon". Jag försöker sätta P för det och agerar "väckarklocka" eftersom matte stänger av sitt eget alarm och sover vidare. Jag passar på att jama högt och utdraget när husse har gått hemifrån. Till slut brukar matte masa sig upp ur sängen och detta i vettig tid. 


Det krävs alltså lite tips och tricks för att få tvåbeningarna att fatta vad vi fyrbenta vill. Ibland måste man jama sig hes för att de ska förstå att jag Zoe vill gosa eller leka exempelvis.

Vi har lärt oss hur de tvåbenta fungerar, de är ganska enkla att förstå sig på egentligen. Oftast har de sina egna rutiner. Man får som katt inte glömma bort att man kan påverka dessa för att få som man vill. 

fredag 12 april 2013

Busbilder

En gammalt flak passar alldeles utmärkt för mig att ligga i!
Jag ligger platt utan låda. Som en säl. 
Det är trevligt att ha ett syskon man kan tvätta och busa med. Ibland har vi dock lite svårt att komma överens om vem som ska tvätta vem. 
 Still nu bror så jag kan tvätta dig i nacken!
Vem bestämmer?! Inte sällan övergår tvätt i bus.

söndag 7 april 2013

Olika rum

Det är något visst med att ligga inne på toaletten. Stängs dörren här så jamar vi högljutt, den måste vara öppen så vi antingen kan vara här själva eller kolla vad husse och matte gör här inne. 

Ja, man kan ju kika ut i dörrspringan också och se lite extra förvånad ut då en tvåbening går förbi.
Bäst trivs vi dock i vardagsrummet. Här är ljusast på dagen, varmast på dygnet och här tillbringar de tvåbenta den mesta av sin vakna tid då de är hemma.

fredag 5 april 2013

Tyzon på ett bord


När matte är borta (jobb) och husse är hemma ligger Tyzon på bordet. Tur att husse var hemma
och kunde fotografera dessa fina bilder på mig, eller hur?


Jag ligger på många ställen i lite olika stilar. Matte undrar hur jag kan tycka att det är här bekvämt.
Jag är ju katt, så klart att jag hittar en bekväm sovställning.

torsdag 4 april 2013

Månadens vikt

Hejsan hejsan! Vårsolen lyser in bakom oss.

Matte har vägt oss igen.

Just nu väger Zoe 5,53 kg och Tyzon 6,64 kg.

Vi är nu 1 år och 2 månader gamla.
Det här är en vanlig liggstil hos oss maine cooner. Det har matte tagit reda på.


måndag 1 april 2013

Vårtrött?

Någon mer som är lite vårtrött? Egentligen borde familjen vara pigg när våren nalkas.
Vi har firat påsk med matte och husse. Husse passade på att fylla år på Långfredagen. Då var det öppet hus och det innebar att huset blev fullt av tvåbeningar. Vi tog vår tillflykt till sovrummet när det blev för bullrigt i vardagsrummet.
Här är Zoe med sin banan (till vänster i bild) och pälsråttan (till höger i bild). En trött Zoe.
Jag är inte alls trött! Bara lite sömnig. Sa Zoe.
Jag Tyzon har varit ute på terassen i sele idag. Det var både spännande och läskigt. Matte satt ute länge och lapade sol. När jag gick in tyckte jag att det var bäst att inta sängen. Man blir ju trött av vårluften!