tisdag 31 december 2013

Önskan om ett gott nytt år!


Vi förstår inte varför det smäller sådant utomhus. Inte heller förstår vi varför vi måste ha rosetter runt halsen. Det är mycket roligare att leka med lösa band. Matte tyckte dock att vi skulle vara lite nyårsfina på bilden. Det är inte lätt att vara katt. Man måste köpa tvåbeningarnas konstiga ritualer, påhitt och galenskaper trots att man inte förstår sig på dem! Men tvåbeningarna är förstås rätt bra att ha ändå. Vi önskar alla bloggläsare ett gott slut och en god början på 2014!

torsdag 26 december 2013

God jul!

Hoppas ni har och har haft en riktigt god jul! Det här är vår andra jul i huset. Vi har egna juldekorationer i klösträdet som ni ser.

I år var det lika roligt som förra året
med snören, band och prassligt papper. Vi var väldigt exalterade redan innan utdelningen. Liksom den lilla tvåbeningen som var på besök hos oss kunde vi INTE bärga oss utan var på paketen hela tiden, vände, vred och undersökte. Det här är förmodligen den allra bästa dagen på hela året!  
Det här var faktiskt inte min julklapp, men jag ville leka lite iallafall med den. Det fick jag tills den åttaåriga tvåbeningen försvann iväg med den...på sina tassar. 
En brasa i kaminen och julefriden sprider sig lika gott som värmen. Vi fick leksaker (en NY daBird!) och godsaker i julklapp.
Matte matar fåglarna och vi är glada för det. Då har vi vår egen katt-teve att titta på och kackla till. God fortsättning på julen alla två- och fyrbenta!

torsdag 19 december 2013

Insekter finns även i december


Vi hittade en spindel idag. Först var vi med den i hallen. Vi lekte med den och den var inte särskilt stor, men väldigt intressant. Det är ju för väl att det finns spindlar året om även om de flesta vi har sett bor i mattes dator.



När vi hade lekt med den ett tag fick Zoe för sig att äta upp den. Det är ofta det just är Zoe som äter upp sina små byten och efteråt verkar hon inte riktigt förstå var de har tagit vägen.
Ett högt och uppfordrande jamande betyder "Var tog du vägen?" Hade ju så roligt, hur kunde bara spindeln försvinna sådär? Jag vill ha en ny!

måndag 16 december 2013

Väskor

Husse reser i jobbet ganska mycket just nu. Det tycker vi är dumt av husse, han ska vara hemma och gosa med oss och inte vara borta i flera dagar... 
Jag är behjälplig med sortering av ren tvätt och packning. Väskan kan ju iallafall inte stå tom där på sängen...





Påminner om en annan gång när vi tog plats i mattes mammas väska när hon kommit på besök. Vi kan packa upp också. Väskan kan ju iallafall inte stå där för sig själv.

fredag 13 december 2013

Nya liggplatser

Fantastiskt bra liggplats i arbetsrummet, tycker Zoe. Ett berg med artiklar, anteckningsblock och diverse papper. Matte kan glömma att försöka komma åt ett protokoll i högen. Gör som jag, vila lite nu.
Det finns inget som heter för små lådor, enligt Tyzon. Jag fick den här när matte och husse kom hem idag, de hade hämtat ut ett paket. Perfekt liggplats, jag älskar kartonger. Det ska gå att knö ner sig. Det gör det alltid.

tisdag 10 december 2013

Mys, tvätt och sedan bus

Här myser vi i sängen en kväll i december.
Jag undrar om syster tänker börja tvätta mig snart...
Se där ja, där gjorde hon det. Vi brukar tvätta varandra växelvis och sedan börja busa. Mys och tvätt avslutas bäst med bus!

söndag 8 december 2013

lördag 7 december 2013

December

Nu är det december och snart jul, säger matte. Så hänger hon upp lysande stjärnor och hängen långt upp i fönstret så att jag inte når dem. Typiskt alltså. Jag är fortfarande en pigg och livlig dam som vill leka mest hela tiden.
Här är ett bevis på att julpyntet har åkt fram. Sådana här saker får vi leka med. Annars är mina favoriter: pappersbollar, pappersbollar, pappersbollar, Da-Bird-vippan och laserpekaren.